امام علی (ع): «اَلنَّجَاةُ مَعَ اَلصِّدْقِ»
رستن در راستی است.1
علیرضا یونسی | دانشجوی حقوق با علاقه به حوزه حقوق خصوصی هستم. علاوه بر این رشته، به مطالعه در زمینههای دیگری چون تاریخ، سیاست، اقتصاد و جامعهشناسی نیز عالقهمندم. در اوقات فراغت گاهی کتاب میخوانم یا به تماشای آثار سینمایی فیلمسازانی همچون لارس فون تریه و کیشلوفسکی میپردازم. سعی میکنم نگرشی منصفانه داشته باشم، با این آگاهی که همانطور که حکیمان گفتهاند “دانستن گاه دردسرآفرین است”. در عین حال همواره معتقد به cogito ergo sum هستم! |
---|
استیناف در اصل لغت به معنی از نو آغاز نمودن و از سر گرفتن کاری است که پیش از آن انجام میشده است. یکی از محاکم عدلیه، که مرافعات پس از گذشتن از محکمة بدایت در صورت تقاضای محکوم بدان محکمه ارجاع شود و پس از صدور حکم محکمة استیناف ممکن است قضیه بمحکمة تمیز (دیوان کشور) مراجعه شود (علامه دهخدا).
هیچ سخنی به از راستی نیست، هیچ ارزشی والاتر از آزادی نیست و آزادی بدون اندیشه و بازاندیشی دستنیافتنی مینماید. منت خدای باری و تعالی که به بشر قوت اندیشه داد. استیناف تلاش میکند بصورت گاهنامه، در زمینههای علمی، اقتصادی، سیاسی و فرهنگی، انتشار یابد.
در آداب سخن، تملق و پرگویی نهی شده است، چراکه «خموشی خوب می گوید جواب هرزه گویان را2» علیایحال، گوش به سخن بزرگان مینهیم:
[ مَـلِک ] اگر به تمتع و التذاذ مشغول گردد و اغفال امور کند خلل و وهن به کار مدینه راه یابد، و اوضاع در بدل افتد و در شهوات مرخص شوند، و اسباب آن مساعدت کند تا سعادت شقاوت شود و ایتلاف تباغض و، نظام هرج، و اوضاع الهی خلل پذیرد و به «استیناف تدبیر» و طلب امام حق و ملک عادل احتیاج افتد، و اهل این قرن از اقتنای خیرات معطل مانند؛ و این جمله تبعه سوء تدبیر یک تن باشد. / خواجه نصیرالدین طوسی در اخلاق ناصری
غرر الحكم و درر الكلم، ج۱، ص۴۷ http://noo.rs/hzEM9 ↩︎
صائب تبریزی » دیوان اشعار » غزلیات » غزل شماره ۳۰۰۸ ↩︎