امام علی (ع): «اَلنَّجَاةُ مَعَ اَلصِّدْقِ»

رستن در راستی است.1

علیرضا یونسیدانشجوی حقوق با علاقه به حوزه حقوق خصوصی هستم. علاوه بر این رشته، به مطالعه در زمینه‌های دیگری چون تاریخ، سیاست، اقتصاد و جامعه‌شناسی نیز عالقه‌مندم. در اوقات فراغت گاهی کتاب می‌خوانم یا به تماشای آثار سینمایی فیلمسازانی همچون لارس فون تریه و کیشلوفسکی می‌پردازم. سعی می‌کنم نگرشی منصفانه داشته باشم، با این آگاهی که همانطور که حکیمان گفته‌اند “دانستن گاه دردسرآفرین است”. در عین حال همواره معتقد به cogito ergo sum هستم!

استیناف در اصل لغت به معنی از نو آغاز نمودن و از سر گرفتن کاری است که پیش از آن انجام می‌شده است. یکی از محاکم عدلیه، که مرافعات پس از گذشتن از محکمة بدایت در صورت تقاضای محکوم بدان محکمه ارجاع شود و پس از صدور حکم محکمة استیناف ممکن است قضیه بمحکمة تمیز (دیوان کشور) مراجعه شود (علامه دهخدا).

هیچ سخنی به از راستی نیست، هیچ ارزشی والاتر از آزادی نیست و آزادی بدون اندیشه و بازاندیشی دست‌نیافتنی می‌نماید. منت خدای باری و تعالی که به بشر قوت اندیشه داد. استیناف تلاش می‌کند بصورت گاهنامه، در زمینه‌های علمی، اقتصادی، سیاسی و فرهنگی، انتشار یابد.

در آداب سخن، تملق و پرگویی نهی شده است، چراکه «خموشی خوب می گوید جواب هرزه گویان را2» علی‌ای‌حال، گوش به سخن بزرگان می‌نهیم:

[ مَـلِک ] اگر به تمتع و التذاذ مشغول گردد و اغفال امور کند خلل و وهن به کار مدینه راه یابد، و اوضاع در بدل افتد و در شهوات مرخص شوند، و اسباب آن مساعدت کند تا سعادت شقاوت شود و ایتلاف تباغض و، نظام هرج، و اوضاع الهی خلل پذیرد و به «استیناف تدبیر» و طلب امام حق و ملک عادل احتیاج افتد، و اهل این قرن از اقتنای خیرات معطل مانند؛ و این جمله تبعه سوء تدبیر یک تن باشد. / خواجه نصیرالدین طوسی در اخلاق ناصری


  1. غرر الحكم و درر الكلم، ج۱، ص۴۷ http://noo.rs/hzEM9 ↩︎

  2. صائب تبریزی » دیوان اشعار » غزلیات » غزل شماره ۳۰۰۸ ↩︎